Blues Dose Retreat 2024

10. – 18. srpna

Penzion Statek Habří, Habří 19, Moravecké Pavlovice

Relax a oddych v přírodě

Posun ve vašich bluesových tanečních dovednostech

Možnost ochutnat řadu dalších zajímavých aktivit

Vymazlené jídlo pro vegetariány, vegany i masojedlíky

Příležitost poznat fajn lidi

JAKÉ TO BYLO POSLEDNĚ?

LETOŠNÍ NOVINKY

  • Celý Retreat bude o jeden den delší, od soboty 10. srpna 17h do následující neděle 18. srpna 10h.
  • Příjezdový a odjezdový den je bez lekcí.
  • Dvě lekce nás čekají v (neděli, pondělí, úterý) + (čtvrtek, pátek, sobotu) = uprostřed týdne, ve středu, tedy bude jeden kompletně volný den. Lekce budou mít 75 minut.
  • Navíc nás čekají dvě tančírny s živou hudbou – pravděpodobně v úterý a v sobotu večer, čili na konci prvního i druhého půltýdne.
  • Cena za celý pobyt (o jeden den delší než vloni) bude poměrově v přepočtu na dny stejná jako vloni, ceny za půltýden budou trošku vyšší, nově ale bude možné se ubytovat ve stanu, pochopitelně za nižší cenu než na posteli v budově. 
  • Navíc si dopřejeme 4 lekce fusion dance!

CENY

Cena zahrnuje všechny lekce, tančírny, ubytování, plnou penzi a veškerý doprovodný program. Cena nezahrnuje nápoje.
S
torno podmínky: při stornu do půlnoci 30/5 se vrací 50% z uhrazené ceny, při stornu do půlnoci 10/7 se vrací 20%, díky za pochopení.
U ubytování ve stanu je cena stanovena za osobu, nikoliv stan, takže je jedno, kolik lidí bude ve stanu. Pokud přijíždíte / odjíždíte ve středu, můžete tak učinit kdykoliv v průběhu dne.

celý týden
sobota – neděle
10/8 17h – 18/8 10h

lůžko v budově
9.800 Kč

spaní ve vlastním stanu
OBSAZENO

1. půlka
sobota – středa

10/8 17h – 14/8 ?h

lůžko v budově
5.300 Kč

spaní ve vlastním stanu
OBSAZENO

2. půlka
středa – neděle

14/8 ?h – 18/8 10h

lůžko v budově
5.300 Kč

spaní ve vlastním stanu
OBSAZENO 

>>> PŘIHLÁSIT SE MŮŽETE ZDE <<<

TÝM

Edmilson Botelho

Stejně jako vloni, Ed bude hlavním hostujícím učitelem na Blues Dose Retreatu. Narodil se a vyrůstal na ostrově Svatý Tomáš a Princův ostrov. Jeho pohybový slovník čerpá z tradičních afrických tanců (například usôa, puíta, funaná, kadance (kizomba), semba…), které se naučil před tím, než se v 17 letech přestěhoval do Portugalska. Tam objevil Lindy Hop. V současnosti se jako učitel věnuje stylům Lindy Hop, Blues, Authentic-Jazz, Solo Blues and Afro-Jazz. Pravidelně učí na mezinárodních bluesových festivalech, v Portu vede taneční školu. Můžete mrknout na jeho facebook.

Martin Šandera

Se studiem blues dance začal v roce 2018, mezi lety 2014 a 2019 se s nemenší posedlostí věnoval swingu (lindy hop) a učil ho v pražské škole Swing Busters. Dále má za sebou různě dlouhé epizody studia tanga, boogie woogie, moderny, house dance, párové akrobacie a bojových umění. V Praze s Pavlou Tomanovou založil na jaře roku 2022 školu Blues Dose, od května 2022 učí tamtéž pravidelné lekce. V červnu 2023 absolvoval týdenní Bluesology teachers training ve Valencii. Organizátor retreatu. Na retreatu bude s Edem učit párové lekce.

Míša Clark

Míša pro nás bude vařit a my jí s tím budeme pomáhat. Míša tančí blues od jara 2023 a věnuje se mu s velkou vášní. Jinak je to žena mnoha talentů – malířka, tatérka, držitelka 1. kyu v aikidu a to je jen začátek seznamu…

Aktuality můžete sledovat na facebookové události

NA TANČÍRNÁCH NÁM NAŽIVO ZAHRAJÍ

Pavel Jartym (kytara, zpěv)
&
Jan Svorník (baskytara / kontrabas)

dozvíte se brzy

UBYTOVÁNÍ

Penzion statek Habří budeme mít sami pro sebe. Kapacita ubytování je 22 míst na regulérních lůžkách, takže to bude komorní, tak to chceme. K dispozici jsou tři čtyřlůžkové pokoje a jeden 5+5 lůžkový dvoupatrový mezonet apartmán – viz fotky. Každý pokoj má vlastní koupelnu a sociální zařízení. K dispozici budeme mít 90 m2 sál na tanec, zastřešenou terasu, novou obří venkovní vyhřívanou vířivku, malý bazén, kulečník, ping-pong, wifi… Nově bude možnost přijet pod stan za nižší cenu.

adresa: Penzion Statek Habří, Habří 19, 592 53 Moravecké Pavlovice

Cesta autem trvá 1 hodinu a 50 minut z Prahy / 50 minut z Brna / 2 hodiny 30 minut z Ostravy.
Pokud pojedete vlakem, nejbližší stanice je Rožná, nejbližší velká je Bystřice nad Pernštejnem, přinejhorším Tišnov – z těchto stanic vás na Retreat dokážeme přiblížit autem.

Stravování bude ve formě plné penze. Vařit nám bude Míša, my jí s vařením budeme pomáhat. Těšit se můžete na jídlo pro masojedlíky, vegetariány i vegany – upřesněte pls v přihlášce. K dispozici bude točené pivo a točená limonáda, nealko i alko nápoje. Nápoje se platí zvlášť.

BLUES DANCE

Celkem 12 lekcí po 75 minutách = 15 hodin pro účastníky celého týdne, 6 lekcí =  7,5 hodiny pro účastníky první i druhé půlky týdne. Lekce jsou koncipovány jako Open Level. Krom lekcí bude spousta prostoru pro social dance – dvě tančírny budou s živou hudbou, ostatní s hudbou reprodukovanou.

předběžný rozvrh lekcí (změna vyhrazena)

 

so 10/8
ne 11/8 1h solo class 1h partner class
po 12/8 1h solo class 1h partner class
út 13/8 1h solo class 1h partner class
st 14/8
čt 15/8 1h solo class 1h partner class
pá 16/8 1h solo class 1h partner class
so 17/8 1h solo class 1h partner class
ne 18/8

 

FUSION DANCE

Flo Wagner

Jako bonus pro vás letos máme 4 lekce fusion dance! Provede nás jimi Flo Wagner. Na co se můžete těšit?
Connection is a common topic in dance classes, but their focus usually is on touch, movement, posture and tension. How to connect non-physically and non-verbally but rather on an emotional and energetic level is rarely dealt with. Neither is how our behavior in social dance spaces fosters or inhibits connection even before we ask for a dance.
Reflecting on all of this can be incredibly useful though. Especially in Fusion dancing where people bring different conventions from their various dance backgrounds; some of which simply clash. What’s left is throwing customs over board, connecting in a less tangible way and building the dance from there. And then you might just realize that your dances are getting so much better.
Flo’s classes at the Blues Dose retreat will focus on the three main points of connection in partner dancing: With yourself, your dance partner(s) as well as with the music. They will give you useful tools and exercises to focus on and think about these aspect and will explore how to build a connection from the very start; from before you even asked anyone to dance.

DOPROVODNÝ DIY PROGRAM

Krom tance, hraní kulečníku, večerů ve vířivce, koupání v bazénu, výletů po okolí a relaxování ve všech myslitelných podobách bych vás rád opět pozval k DIY aktivitám. V programu budou volná místa – můžete přijít s návrhem na jakoukoliv aktivitu, kterou máte rádi. Cokoliv rádi děláte a jste ochotni se o to nějak podělit s ostatními, jste k tomu vřele zváni. Účast samozřejmě nepovinná, když se do dané aktivity zapojí třeba jen pár lidí, proč ne.
Pro letošek jsou zatím potvrzeny tyto aktivity:
  • úvod do ACROYOGY
  • diskuse na téma VÝCHOVA A VÝCVIK PSŮ
  • DESKOVÉ HRY
  • workshop s tématem KUSUDAMA (modulární origami)
  • LINDY HOP intro
  • SLACKLINE
  • VÝROBA SVÍČEK (v teorii, případně i v praxi)
  • uvedení do BALFOLK tanců
  • CUDDLE PARTY
  • intro do SHIATSU masáží
  • AIKIDO & BLUES DANCE – hledání paralel
  • intro do DJINGu house music z vinylů + house party
Vloni jsme si (pro další inspiraci, že vše je možné) užili intro do SHIATSU masáží, procházku na téma „jedlé kytky a plody v přírodě“, ochutnávku techniky FELDENKRAIS, ochutnávku techniky FOCUSING (propojení těla, mysli a emocí) a dva KONCERTY jako překvapení. Co nás čeká na letošním Retreatu? Moc se těším!